Ébresztőfilm

FIGYELMEZTETÉS!

Amennyiben ön mereven ragaszkodik egy világképhez, melyből hamis biztonságérzetet és életcélt meríthet, akkor ne nézze meg ezt a filmet!

A filmben bemutatott információ fordulópontot hozhat az életében, de csak nyitott elmével érdemes nézni és értelmezni azt.

Ez a film nem önnek való, hacsak egy rövid időre nem tud félretenni mindent, amit tud, illetve tudni vél a világról, és számításba venni a lehetőségét, hogy egész élete során módszeresen félrevezették, és folyamatosan hazudtak önnek.

" - Hadd mondjam el, miért vagy itt. Azért, mert tudsz valamit. Bár, nem tudod megmagyarázni, de érzed. Érezted egész életedben. Hogy valami nem stimmel a világgal. Nem tudod, pontosan mi... de olyan, mint egy szilánk az agyadban..., ami megőrjít. Ez az érzés hozott el hozzám. Tudod, miről beszélek?

- A Mátrix-ról?

- Akarod tudni, hogy mi az? A Mátrix ott van mindenütt. Körülvesz bennünket. Még itt ebben a szobában is. Azt látod, ha kinézel az ablakon... és, ha bekacsolod a tévét. Érzed, mikor munkában mész, és amikor templomba, mikor befizeted az adódat. A világ az, melyet a szemeid elé húztak, hogy eltakarják vele az igazságot.

- Miféle igazságot?

- Azt, hogy egy rabszolga vagy, Neo.

- Mint mindenki más, rabságba születtél. Egy börtönbe, mely érzékszerveiddel fel nem fogható. Börtönbe... az elméd számára. Sajnos, elmagyarázni nem lehet, hogy mi a Mátrix. Saját szemeiddel kell látnod. Ez most az utolsó lehetőséged. Ezek után már nincs visszaút! Ha a kéket (pirulát - a szerk.) veszed be: Vége a történetnek. Felébredsz az ágyadban, és azt hiszed, amit látni akarsz. Ha pirosat választod: Maradsz Csodaországban. És én megmutatom, milyen mély a nyúl ürege.

Ne feledd: Amit kínálok, az csupán az igazság, semmi több. Kövess hát!

/részlet a Mátrix című filmből/

--------------------------------------------

"Amivel világszerte szemben állunk, az egy monolitikus és könyörtelen összeesküvés, mely egyre növekvő befolyását elsősorban rejtett eszközökkel éri el. Egy rendszer ez, mely óriási mértékű emberi és anyagi erőforrásokat szívott magába, hogy felépíthessen belőle egy rendkívül hatékony gépezetet, mely összehangol katonai, diplomáciai, hírszerzési, gazdasági, tudományos és politikai műveleteket. Ténykedései nem nyilvánosak, hanem álcázottak. Hibáit nem jelentik, hanem mélyen eltemetik. Ellenzőit nem elismerik, hanem elhallgatják. E viszontagságos időkből megvalósulhat 5. célkitűzésünk...és egy új világrend emelkedhet ki. Egy új korszak!

/John Fitzgerald Kennedy/ 

"A világot a színfalak mögött egy elit családokból szőtt, gondosan álcázott hálózat irányítja. A többségnek sejtelme sincs róla, hogy egy világra szóló baljós terv végjátéka zajlik szemeink előtt."

-------------------------------------------------

"Van a trónus mögött valami, ami még a királynál is hatalmasabb."

/Sir Villiam Pitt, Lordok Háza, 1770/

------------------------------------------------

"A világot egészen más személyek kormányozzák, mint azt a beavatatlanok gondolják."

/Benjamin Disraeli, Angol államférfi, 1884/

--------------------------------------------------

"Az igazat megvallva, a kormányzat már Andrew Jackson ideje óta a központi pénzügyi erők kezében van."

/Franklin D. Roosevelt, az Egyesült Államok Elnöke, 1933/

https://www.youtube.com/watch?v=HpzQ9Ll_JLk&list=PL9B7FE92AD20325EA