2019. május 10. - A Deep State legyőzése 

Az első magyar nyelvű oknyomozó kötet* a rejtőzködő globális hatalomról!

Az államok látható és számon kérhető hatalma mellé a globalizáció megszülte a háttérben szerteágazó árnyékhatalmat. Ez semmiféle felhatalmazással nem rendelkezik, azonban óriási erőforrásait felhasználva világszerte be tud épülni a meglévő rendszerekbe, és rejtett politikacsinálóként léphet fel. Ennek, az USA-ban Deep State-nek nevezett erőnek a fizetett politikusai, újságírói, szakértői és civil aktivistái támadják harsányan azokat a demokratikusan megválasztott vezetőket, akik ellenállnak a beavatkozásainak. Ezért kellett az elnöki ciklusa felét az orosz összeesküvés hamis vádjának cáfolásával töltenie Donald Trump elnöknek, és ezért nem lehet társadalmi béke a háromszor nagy fölénnyel megválasztott Orbán Viktor által kormányzott Magyarországon. 

Jerome R. Corsi magyarul holnap megjelenő könyve, A Deep State legyőzése Trump harcáról és győzelmi lehetőségéről szól, de a magyarok is sok ismerős dolgot találhatnak benne. A könyv hazai kiadója, a Patmos Records vezetőjével, Kauzál Mártonnal beszélgettünk.
Miért esett a választás erre a könyvre, mit kell tudni a szerzőről, mennyire elfogadott Amerikában? 
Jerome R. Corsi több könyve is felkerült a New York Times bestseller listájának az első helyére, főszerkesztőként az egyik legnagyobb konzervatív hírportált vezeti. A Deep State legyőzése című könyvét azért választottuk, mert magyar nyelven még nem jelent meg tényfeltáró elemzés a háttérállam működéséről és olyan könyv sem, amely Donald Trump elnökségét nem az árnyékhatalom szemszögéből, hanem a realitások fényében mutatja be. 
Milyen tanulságot vonhat le a kötetből a magyar kormányzat? Orbán Viktor és Donald Trump találkozóján is szóba kerülhet az Amerikát és a világot behálózó árnyékhatalom ügye, illetve nálunk is tapasztalható tevékenysége?
A könyv nagyon világosan, és tényekkel alátámasztva mutatja be az amerikai és globális árnyékhatalom működését. Kiderül, hogy ez a hálózat nem misztikus, titkos klubok félhomályában működik, hanem a hatalom csúcsain: a politikai, gazdasági, pénzügyi, informatikai és médiaelit egymást támogató, a globalizmus iránt elkötelezett tagjait jelenti, akik minden áron meg akarták akadályozni Donald Trump megválasztását, majd amikor ez nem sikerült, akkor azt, hogy az elnöksége sikeres legyen. Trump elnök nyíltan harcba szállt az árnyékhatalommal, és nem csodálkoznék, ha erről szót váltana a magyar miniszterelnökkel, akinek szintén sok tapasztalata lehet a globális elit hatalmáról. 
A könyvet olvasva vajon befolyásolja-e az európai politikát és az EU csúcsszerveit is ez a hálózat?
Bár a könyv témája az Egyesült Államok csúcsán zajló hatalmi harc, kézenfekvő, hogy ennek a globális hálózatnak Európában is megvannak az emberei és szervezetei, még az Európai Unió csúcsszerveiben is. Az árnyékállam módszerei, például a Deep State által ellenségnek tekintett politikusok, egyházi vezetők módszeres támadása a médiában, hazugságokkal, álhírekkel történő lejáratásuk, szintén ismerős lehet.Az árnyékhatalom befolyása alá tartozó politikusok, sajtó, civil szervezetek és intézetek, továbbá közhatalmi intézmények egymás hangját erősítik, függetlennek láttatva egymást, miközben szervezett propagandagyárként szövik az álhíreket és hazug összeesküvés-elméleteket (pl. Trump és az oroszok összeesküvéséről). Ugyanezek a szereplők ezzel párhuzamosan szörnyülködnek a kormányzati álhíreken és propagandán. 
Kínál megoldást a könyv a propagandától álságosan rettegő háttérhatalmi propaganda ellen?
Igen, a könyv utolsó fejezete konkrét stratégiát javasol Trump elnök és csapata számára az "ellentámadáshoz", a jogi hadviseléstől a médialeleplezésekig. Ennek számos elemét, például a főáramú média hazugságainak a folyamatos leleplezését láthatjuk is az elnök kommunikációjában. Az amerikai titkosszolgálatok, a szövetségi jegybank, a bankfelügyelet, az FBI, az Igazságügyi Minisztérium egyaránt a Deep State, vagyis a Háttérhatalom részei, és befolyásolja az ENSZ-et, a Nemzetközi Valutaalapot, az Európai Uniót is - állítja a könyv. 
Honnan és hogyan tudott kinőni egy ekkora globális hatalom, amely világszerte bármilyen demokratikusan megválasztott vezetőt meg mer puccsolni, beleértve az amerikai elnököt is?  Ad erre választ Jerome Corsi?Mindig voltak olyanok, akik formális hatalom nélkül is hatalmas befolyással rendelkeztek, a Firenzét hosszú időn át a háttérből irányító Medici családtól kezdve a XX. század első felében megalakult Páneurópai Unióig. Corsi világossá teszi, hogy a globális világelit független országoktól, etnikumoktól, vallásoktól, és jellemzője, hogy tagjai szinte korlátlan erőforrásokkal rendelkeznek, viszont nem kell felelősséget vállalniuk a választók felé. A demokratikusan választott vezetők hatalmát, beleértve az amerikai elnököt is, az alkotmány korlátozza, ezért eleve hátrányban vannak. Ezért rendkívüli teljesítmény, hogy ilyen brutális ellenszélben - amiről a könyv drámai képet ad - Donald Trump sikeresen meg tudott állni. 
Ki lehet jelenteni, hogy ez a Deep State, az árnyékhatalom keresztényellenes?
A Deep State meghatározó világnézete a kulturális marxizmus, amely minden hagyományos értékkel szemben áll, egyszerre család-, vallás- és nemzetállam-ellenes. A migráció támogatásával Európának a történelmi tradícióit is meg akarják változtatni, számukra ideális, ha minél több templom helyett vagy mellett mecsetek nyílnak. 
A könyvet a Patmos Records honlapján és a Patmos kávézójában lehet megvásárolni, továbbá a Libri országos könyvhálózatának boltjaiban és webáruházában is elérhető 3490 forintért.

* és Csurka István publicisztikái és Drábik János Uzsoracivilizáció című könyve az mi volt? (a szerk.)
-------------------------

2019. március 21. - A Patkánylázadás 100. évfordulója

"Magyarország népéhez! A kormány lemondott. Azok akik addig is a nép akaratából s a magyar proletárság támogatásával kormányoztak, belátták, hogy a viszonyok kényszere új irányt parancsol. A termelés rendjét csak úgy lehet biztosítani, ha a hatalmat a proletariátus veszi kezébe. A fenyegető termelési anarchia mellett a külpolitikai helyzet is válságos. A párizsi békekonferencia titokban úgy döntött, hogy Magyarországnak csaknem egész területét katonailag megszállja. Az antant misszió kijelentette, hogy a demarkációs vonalat ezentúl politikai határnak tekinti. Az ország további megszállásának nyilvánvaló célja az, hogy Magyarországot fölvonulási és hadműveleti területté tegyék a román határon harcoló orosz-szovjet hadsereg ellen. A mitőlünk elrabolt területek pedig zsoldja lenne azoknak a román és cseh csapatoknak, amelyekkel az orosz szovjet sereget akarják leverni. Én, mint a Magyar Népköztársaság ideiglenes elnöke a párizsi konferenciának ezzel a határozatával szemben a világ proletariátusához fordulok igazságért és segítségért, lemondok és átadom a hatalmat Magyarország népei proletariátusának. Károlyi Mihály.

Irtózat fogott el. Bevallja, hogy ő adta! És undorodásomon át érezni kezdtem, hogy ez a kiáltvány nem egyéb, mint egy megcsalt nemzet adásvételének legaljasabb okmánya. "Magyarországot csak én menthetem meg" - mondotta Károlyi Mihály 1918 október 31-én, mikor hazugságban elkezdi. "Átadom a hatalmat Magyarország népei proletariátusának" - mondja 1919. március 21-én, mikor hazugsággal végzi. Közben eladta és eltékozolta Magyarországot. Az álarc félre áll. És mögüle merészen felvonul a had, melyet ő Magyarország népei proletariátusának nevez. A "Forradalmi Kormányzótanács" névsorában ott vannak jóformán valamennyien. Mint Károlyi kormányánál, az előtér szemfényvesztő keresztény bohóca megvan itt is: Garbai Sándor, az elnök. A többiek idegenek...

https://magyarmegmaradasert.hu/files/k_aktatar/tc_bk.pdf

-------------------------

2019. március 20. - Emlékezzünk Kossuth Lajos halálára

Udvardi és kossuthfalvi Kossuth Lajos magyar államférfi, a Batthyány-kormány pénzügyminisztere, a Honvédelmi Bizottmány elnöke, Magyarország kormányzó-elnöke. 

Születési dátum: 1802. szeptember 19., Monok

Meghalt: 1894. március 20., Torino, 

Temetése: Fiumei úti sírkert, 

Házastárs: Meszlényi Terézia (házas. 1841.-1865.)

Testvérek: Kossuth Zsuzsanna, Kossuth György, Kossuth Emília, Kossuth Karolina, Kossuth Simon, Kossuth Lujza

Gyermekek: Kossuth Ferenc, Kossuth Vilma, Kossuth Lajos, Tódor Károly

-----------

2019. március 14. - Uj Péter: Hülye vicc

"Lökött a kínai vendégmunkás." (Uj Péter)

Idézet egy, a bocsánatkérő cikkéhez írt hozzászólásból:

"Túlgondolni...

...hát, a jobbikos nácik is túlgondoltak bizonyos dolgokat, a zsidó Mucsa - TGM után szabadon - egyik vezéralakja, Uj Péter is túlgondolta a dolgot. Túlgondolni = lehet szabadon zsidózni, cigányozni, Sándort, szerbet, horvátot, ruszint, románt, svábot szidni, egyeseknek.

Tegnap a Szecskában szegezte nekem az egyik ismerősöm a kérdést: "Mi lenne, ha Titeket naponta emlékeztetnénk arra, hogy Galíciából jött bevándorlók vagytok, de amíg kezdetben tiszteletben tartottátok a befogadók erkölcseit, nemzeti jelképeit, történelmét, addig ma Ti akarjátok megmondani, hogy a befogadó magyarság hogyan viselkedjen saját hazájában, mit tisztelhet a múltjából, s mit nem, kit szerethet politikusai, művészei, költői, írói közül, s kit nem, kinek állíthat szobrot, emlékművet, s kinek nem, lehet-e egy magyarnak köztéri szobrot állítani, vagy nem, a többség, vagy a kisebbség érdekei a fontosak?"

Egy tény, Uj Péternek bizonyára szóltak, valakik megelégelték a Klubrádió, az ATV, a 444, a 24.hu napi magyar gyűlölő megnyilvánulásait, ami egyenes arányban növeli össztársadalmi szinten az antiszemitizmust. A józan zsidók régóta fájlalják, hogy Soros zsoldosai - beleértve a MAZSIHISZ-t is, a zsidó-magyar együttélés aláásásán, a kölcsönös gyűlölet szításán, a békétlenségen dolgoznak, beleszólnak a többségi magyarság belső életébe. Egy kisebbségnek tudnia kellene saját határait. Márpedig ugye nem titok, hogy a zsidóságon belül komoly igény lenne arra, hogy hivatalosan is kisebbségnek tekintsék Őket. Persze kényelmesebb a balliberális paraván mögé bújni, mert így azt lehet mondani, hogy a magyarok nem szeretik, utálják, gyűlölik a balliberálisokat. Mennyivel szebben hangzik. Lehet a fejet a homokba dugni, de a tények ettől még tények maradnak. Ideje lenne, ha a zsidóságon belül az építők, az összefogást képviselők kerülnének vezető pozícióba, s a két csodálatos nép, a zsidó és a magyar összefogásából fel lehetne építeni Európa második Svájcát. Mivel Európa nyugati fele az összeomlás útjára lépett, ez most különösen aktuálissá válhat."

https://mandiner.hu/cikk/20190314_uj_peter_hulye_vicc

----------------------------

A BLOG

Az 1948-as Szabadságharc 171. évfordulójának előestéjén útjára engedem ezt a honlapot.

"A mai világ a sátán világa, ahol a becsületért bitó, az árulásért hatalom jár. Csak egy igazi forradalom, a világ új forradalmi embersége söpörheti el ezt az átkozott, meghasonlott világot."

Schweidel József (1796-1849) magyar honvéd tábornok

2019.03.14.